Eşti aici

1.6 miliard de lei pentru reparația drumurilor

Aproximativ 1.6 miliarde de lei. Aceasta este suma aprobată, astăzi, de către Cabinetul de miniștri cu referire la repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2018 și Programul de reparație periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi.
Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, 822,8 milioane de lei vor fi alocați pentru întreținerea și reparația drumurilor publice, dintre care 492 de milioane de lei vor fi direcționate pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație în intravilanul localităților care sunt traversate de drumuri naționale. Ceilalți bani vor fi utilizați pentru reconstrucția și reparația drumurilor publice naționale și a construcțiilor inginerești, executarea lucrărilor de proiectare, evaluarea drumurilor și procurarea terenurilor, cofinanțarea proiectului de construcție a drumului de ocolire a orașului Ungheni, achiziționarea sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare și control a vinietei electronice.
Totodată, realizarea prevederilor Programului  de reparație periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi va permite îmbunătățirea calității infrastructurii drumurilor în 1.242 de localități din țară. În total, sunt prevăzute 1,6 miliarde de lei.
Menționăm că, achiziția lucrărilor pentru fiecare raion și controlul calității executării lucrărilor va fi realizat de către Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, în conformitate cu prevederile legislației în domeniu.