Eşti aici

20 de zile de arest pentru șeful ANSA

Şeful postului de control sanitar-veterinar și fitosanitar Leuşeni din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, învinuit de abuz în serviciu şi corupere pasivă, va sta următoarele 20 de zile în arest la domiciliu.

Judecătoria Chişinău a decis arestarea la domiciliu, după ce acesta a decis să-şi recunoască vina şi să colaboreze cu ancheta.

Amintim că, funcționarul a fost reţinut la data de șase septembrie, de ofiţerii Centrului Național A şi procurorii anticorupţie.

În prezent, el este bănuit de abuz în serviciu şi corupere pasivă. Potrivit materialelor cauzei penale, şeful Postului control fitosanitar Leușeni s-a folosit de statutul său și ar fi dat indicații ilicite medicilor veterinari şi fitosanitari din subordine, ordonându-le să creeze impedimente neîntemeiate agenților economici care importă în Moldova produse alimentare, cu scopul de a-i determina pe aceştia să-i solicite ajutorul personal. 

Alături de şeful de la ANSA Leușeni, astăzi a mai fost reţinut şi reprezentantul unui agent economic, care este suspectat de corupere activă.