Eşti aici

2018, un an promițător pentru agricultori

Anul 2018 se anunță a fi unul favorabil pentru agricultorii noștri. Asta susțin cei din cadrul Ministerului Agriculturii, potrivit cărora cele peste 400.000 de hectare însămînțate cu grâu, orz și rapiță nu au fost afectat de zăpada și de temperaturile scăzute ce s-au înregistrat în martie.
În ceea ce privește semănătura de primăvară, estimativ, aceasta va ocupa peste 950.000 de hectare. În mare parte se va cultiva porumb, floarea soarelui, soia și orz, culturi ce au toate șansele de a se dezvolta, odată ce solul este umed și mai jos de un metru.
Astfel, în contextul apropierii lucrărilor agricole de primăvară, au fost efectuate și primele achitări din Fondul de subvenționare, pentru ca să fie nu înregistrate întârzieri la arat și semănat.
Cu referire la protecția antigrindină, în acest an, vor funcționa 132 de puncte de lansare a rachetelor, amplsate în 24 de raioane. Acest lucru va permite protejare a 1,6 milioane de hectare.
Totuși, plugarii au fost îndemnați să-și asigure pământurile contra calamităților naturale, pentru a evita eventuale pagube. Acest sfat a venit și în contextul în care anul trecut doar 2% din terenurile agricole au fost asigurate.