Eşti aici

38 de potențiali beneficiari

Primul apel aferent Programului plăți în avans, destinat tinerilor și femeilor fermieri, s-a finalizat. Astfel, până la moment, 38 de potențiali beneficiari care vor să-și lanseze o afacere în agricultură au depus dosarele pentru a primi susținere din partea statului. Însă, nu se știe dacă toți acești fermieri vor beneficia de subvenții. Acum urmează ca, comisia de evaluare și selecție, din cadrul Ministerul Agriculturii să examineze dosarele, pentru a le aproba.
Nicolae Ciubuc, directorul AIPA
Peste 47 la sută din cererile depuse sunt aferente înființării plantațiilor multianuale. Totodată, pentru înființarea și renovarea sectorului zootehnic, au depus peste 26 la sută din fermierii.
Numai șapte au optat pentru a investi în sectorul apicol și doar trei producători vor să se lanseze în creșterea animalelor în scopuri de producere. Pentru creșterea legumelor și fructelor pe teren protejat, au fost mai puține solicitări, iar dar două investiții urmează a fi efectuate în dezvoltarea infrastructurii post-recoltare. 
Nicolae Ciubuc, directorul AIPA
Potrivit oficialului, în curând va fi lansa al doilea apel. Pentru acesta, în bugetul AIPA rămân efectiv, circa 25 milioane de lei. Procesul de recepționare a dosarelor va dura aproximativ 45 de zile.
De menționat că, în cadrul primului apel au depus cereri 23 de femei fermieri și 15 tineri agricultori.