Eşti aici

Afacere „cu miros” de contrabandă

O femeie din Capitală a a juns în vizorul oamenilor legii pentru că vindea parfumuri de contrabandă. Aceasta lipea mărci comerciale a unor producători de talie internaţională pe parfumuri ieftine.

Astfel, în cadrul măsurilor demarate de către oamenii legii, ghereta a fost depistată pe teritoriul pieţei comerciale din strada Calea Moşilor, unde era expus spre vânzare un lot mare de produse cosmetice şi articole de parfumerie cu semne evidente de falsificare, pe care erau aplicate mărci comerciale a unor producători de talie internaţională.

La solicitarea poliţiştilor de a prezenta actele necesare, ce ar demonstra provenienţa, persoana se încurca în declaraţii. Astfel, produsele în valoare de peste 110.000 lei au fost confiscate.

Actualmente se stabilește suma prejudiciului adus titularilor de drept a căror mărci comerciale sunt protejate conform legislației în vigoare, iar acţiunile persoanei urmează a fi calificate juridic după finisarea cercetărilor, pentru aplicarea sancţiunilor prevăzute de lege.