Eşti aici

Alegem corect bradul artificial

Dacă încă nu ați procurat un brad pentru a-l împodobi acasă, ar fi bine să țineți cont de recomandările Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, dacă intenționați să procurați un brad artificial.
Materialul unui brad de calitate inferioară poate elimina, mai ales sub influența luminii și a lumânărilor, substanțe chimice nocive. În acest sens, asigurați-vă că nu este prezent mirosul persistent specific de substanțe chimice.
Culoarea crengilor și a jucăriilor de brad trebuie să se mențină pe toată durata de exploatare. Verificați, în prealabil, prin trecerea ușoară a mâinii printre ramuri pentru a stabili rezistența culorii.
Achiziționați brazi artificiali rezistenți la foc sau care nu întrețin arderea. Evitați achiziționarea jucăriilor din material casant sau sticlă, pentru a preveni eventuale incidente.
Dacă vânzătorul declară că oferă garanție îndelungată pentru pomul de crăciun, atunci solicitați de la acesta eliberarea talonului de garanție cu precizarea termenului. Păstrați bonul de casă eliberat de comerciant pentru a confirma efectuarea cumpărăturii, inclusiv certificatul de garanţie.
Daca aveți copii mici sau animale de companie va trebui sa tăiați ramurile de la nivelul inferior al bradului pentru a evita posibile accidente.