Eşti aici

Alegerile din 2018 ar putea costa peste 90 de milioane

În timp ce partidele de la Chişinău se văd deja în următorul Parlament creînd coaliţii de pe acum, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli pentru desfășurarea următoarelor alegeri parlamentare, în mărime de aproape 91 de milioane de lei. Suma urmează să fie propusă spre aprobare în Parlament. Decizia CEC-ului a fost luată la şedinţa sa de azi.

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare din 2018, Comisia Electorală Centrală prevede cheltuieli în valoare de 90,7 milioane de lei.

Pentru activitatea birourilor electorale ale secțiilor de votare vor fi repartizate circa 49 de milioane de lei, în timp ce pentru activitatea consiliilor electorale ale circumscripțiilor uninominale peste 11 milioane de lei.

Conform devizului, pentru activitatea Comisiei Electorale Centrale vor fi alocate resurse financiare în valoare de 25 de milioane de lei.

De asemenea, pentru anul viitor Comisia prevede alocarea a 40 de milioane de lei din buget pentru finanțarea partidelor politice și peste 40 de milioane de lei pentru activitatea CEC.

Următoarele alegeri parlamentare ar urma să aibă loc în noiembrie sau decembrie anul viitor.