Eşti aici

Alegerile locale noi din Chişinău, nevalide

„Am sperat până în ultima clipă că instanța supremă va apăra democrația și votul oamenilor. Această decizie ne va costa scump”. Este comentariul liderului PPEM, Iurie Leancă, cu privire la nevalidarea irevocabilă a alegerilor locale din Chișinău de către justiția moldovenească și care a venit la scurt timp după comentariile dure făcute de Andrei Năstase și Maia Sandu.
Această decizie a fost criticată și de ambasada Americii în Moldova, care anunță că a luat act de decizia Curții Supreme de Justiție și amintește că alegerile libere, corecte și transparente reprezintă fundamentul oricărei democrații și trebuie să respecte normele internaționale. Și Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în Moldova susține că prin această hotărâre a CSJ-ului sistemul judiciar al Moldovei a eșuat un test important.
Văzut de cei din PPDA și PAS ca fiind adevăratul vinovat de faptul că alegerile locale noi au fost validate, Vlad Plahotniuc a ieșit, în premieră, cu o reacție în acest sens. Într-un interviu pentru ziarul „Timpul”, democratul a declarat că „aceasta decizie devine un precedent extrem de periculos pentru toate partidele, inclusiv pentru PDM”.