Eşti aici

Ambulanțe noi pentru sistemul medical din Moldova

Primele zece ambulanțe, din totalul de 69 procurate, au ajuns deja în țară, iar până la finele lunii mai urmează să fie livrate și altele 59. Acestea vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90%, din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia.
Unităţile de transport sanitar sunt de producție rusească și corespund tuturor standardelor internaționale în domeniu. Iar aparatajul medical din dotare permite acordarea asistenţei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
În acest an, Guvernul a alocat 273 de milioane de lei pentru cumpărarea a 35 de ambulanțe de terapie intensivă și 133 de ambulanțe de prim ajutor.
Odată cu reînnoirea parcului de ambulanțe a asistenței medicale de urgență va creşte  capacitatea de intervenţie a Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă și va spori calitatea și rapiditatea serviciilor medicale acordate pacienților. În 2017, serviciul a acordat asistenţă de urgenţă la circa 860.000 de bolnavi.