Eşti aici

Amenzi de 4 ori mai mari pentru șoferii nedisciplinați

Șoferii care nu vor acorda prioritate pietonilor și bicicliștilor ce traversează strada regulamentar riscă amenzi de patru ori mai mari decât cele aplicate în prezent. La prima abatere, va fi aplicată o amendă cuprinsă între 12 și 24 de unități convenționale și trei puncte de penalizare. Iar la următoarele, pe parcursul unui an calendaristic, sancțiunea va fi cuprinsă între 40 și 60 de unități convenționale, cu șase puncte de penalizare. Prevederile se regăsesc într-un proiect de lege înregistrat în Parlament de către un grup de deputați din Grupul parlamentar Popular European, transmite IPN.
Autorii proiectului propun sancțiuni pentru folosirea telefoanelor mobile sau a dispozitivilor similare nu doar pentru conducători de autovehicule, ciclomotor sau motocicletă, ci și pentru cicliști sau persoane care conduc autovehicule cu tracțiune animală. Amenzile vor oscila între trei și 60 de unități convenționale. 
Menționăm că, în lupta pentru stoparea numărului mare de accidente rutiere, mai ales în ultima perioadă, șeful IGP al MAI, Alexandru Pînzari a atenționat șoferii, printr-o postare publicată pe facebook, că de azi vor fi introduse pe drumurile din țară mașinile-capcană, dotate cu radar.
Potrivit datelor Inspectoratului Național de Patrulare, în 2017 au avut loc peste 2500 de accidente, în care au murit 273 de persoane, iar peste 2.800 au fost rănite.