Eşti aici

Amenzi usturătoare pentru șoferii agresivi

Atenție șoferi! De astăzi intră în vigoare proiectul de lege, potrivit căruia conducătorii auto agresivi din Moldova vor plăti amenzi de până la 7.500 de lei.

Astfel,  șoferii riscă amenzi de la 3.750 și până la 5.000 de lei, cu aplicarea a cinci puncte de penalizare. Totodată, aceștia pot ajunge și în arest, pe un termen de 15 zile, pedeapsă ce îi poate priva de dreptul de a conduce vehicole pe un termen de la șase luni la un an.

Ce ține de cazurile în care acţiunile agresive vor fi săvârşite de un grup, persoanele date se vor sancţiona cu amendă de la 5.000 până la 7.500 de lei, cu aplicarea a șase puncte de penalizare. Ca și în primul caz, conducătorii auto pot sta după gratii de la 15 până la 30 de zile, timp după care le va fi interzis să se mai urce la volan pe un termen de doi ani. 

Prin comportament agresiv se înţelege, efectuarea în mod voluntar a unor acţiuni neconforme cu normele Regulamentului circulaţiei rutiere sau conducere preventivă, prin care acesta crează obstacole circulaţiei. Un comportament agresiv va fi considerat şi circulaţia într-o roată a motocicliştilor.

Legea cu privire la șoferii agresivi din Moldova a fost adoptată pe 2 martie 2017, însă abia azi a fost publicată în Monitorul Oficial