Eşti aici

America a câștigat Gold Cup

Echipa de fotbal a Americii a câștigat pentru a șasea oară competiția Gold Cup, campionatul echipelor din zona CONCACAF, miercuri, după ce a învins formația Jamaicăi cu 2-1, în finala desfășurată la Santa Clara.

Americanii s-au impus, prin golurile marcate de Jozy Altidore, la finalul primei reprize, dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, și de Jordan Morris, în minutul 88, care a profitat de o minge respinsă greșit de defensiva adversă. Pentru jamaicani a marcat Watson. Acesta a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor la capătului unei fază în care a surprins apărarea americană la execuția rapidă a unui corner.

Naționala Statelor Unite succede în palmaresul competiției formației Mexicului, eliminată de Jamaica în semifinale competiție, scor 1-0.

După acest succes, selecționata pregătită de Bruce Arena a ajuns la al 14-lea meci consecutiv fără înfrângere, cea mai lungă serie de invincibilitate a sa din 2005 încoace. Arena, care a preluat echipa după demiterea lui Jurgen Klinsmann, în noiembrie 2016, în urma unei înfrângeri cu 0-4 în fața lui Costa Rica, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, nu a cunoscut înfrângerea în acest mandat. 

Din zona CONCACAF fac parte primele reprezentative ale Americii de Nord, Centrale și Caraibe.