Eşti aici

ANRE continuă să scumpească carburanții

Protestele șoferilor și promisiunile autorităților, fără nici un efect pozitiv. Motorina și benzina se scumpesc, din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat, astăzi, costul carburanților pentru următoarele două săptămâni.   
Astfel, în continuare, prețul plafon pentru un litru de benzină va crește cu 34 de bani, în timp ce cel al motorinei se va majora cu 32 de bani.
În aceste condiții, de miercuri, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, șoferii vor achita un preț maxim de 19.49 de lei, în comparație cu 19.15 de lei, cât a costat în ultimele două săptămâni. Ce ține de motorină, aceasta va putea fi cumpărată cu un preț de 17.41 de lei, comparativ cu 17.09 de lei cât era anterior.  
Noile prețuri sunt valabile până pe 26 iunie, timp în care petroliştii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanţi la preţuri mai mari decât plafonul stabilit de către ANRE.
Amintim că, ultima dată, Agenția a scumpit benzina cu 64 de bani, iar motorina cu 66 de bani. Ca urmare a protestelor anunțate de șoferi și a unor sesizări în acest sens primite din partea Guvernului, ANRE-ul și-a suspendat propria decizie, respectiv conducătorii auto au achitat pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, 19.15 lei, în timp ce pentru unul de motorină, 17.09 bani.