Eşti aici

Atenție la exploatarea sobelor

Doi copii de 6 și respectiv 8 ani, s-au intoxicat cu fum de la sobă. Incidentul a avut loc în localitatea Dobrogea Nouă, raionul Sîngerei.

Din primele informații s-a stabilit că băieții s-au simțit rău, iar părinții au alertat serviciile medicale. Cel mai probabil minorii au inhalat monoxid de carbon după ce focul din soba casei a ars pe parcursul nopții.

Copii au fost internați în spitalul din mun. Bălți pentru îngrijiri medicale. Toate circumstanțele acestui caz urmează  a fi elucidate. Alți doi copii, o fetiță în vârstă de 7 ani și fratele acesteia de 10 ani  au avut nevoie de îngrijire medicală după ce soba din casă a emanat gaze toxice, iar părinții au alertat serviciile de urgență. Cazul a avut loc ieri dimineața într-o gospodărie de pe str. Belicov din mun. Bălți.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă oamenii să respecte regulile de exploatare a sobelor. Specialiștii recomandă ca sobele să fie verificate înainte de utilizare, iar persoanele să aerisească bine încăperile. Mai mult, pompierii atenționează oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții.