Eşti aici

Au bani, dar juridic, nu pot cumpăra

Primăria a găsit bani pentru asigurarea școlilor și grădinițelor din capitală cu hârtie igienică, până la sfârșitul anului.

În urma rectificărilor la Bugetul municipal pentru anul 2017, au fost alocate suplimentar circa două milioane de lei, care vor fi distribuite Direcțiilor educație tineret și sport de sector.

Chiar dacă au fost alocați bani suplimentari, problema ce ține nemijlocit de procurarea hârtiei igienice nu a fost încă rezolvată. Or, potrivit Viorică Negrei, directoare adjunct a Direcției generale educație, tineret și sport Chișinău, contabilitățile direcțiilor de sector nu au posibilitatea juridică de a cumpăra hârtie igienică.

Amintim că, pe 23 octombrie, un grup de părinți au organizat un protest în fața Primăriei capitalei, cerând autorităților municipale să găsească o soluție pentru procurarea hârtiei igienice și a altor produse de igienă în școlile și grădinițele din capitală, pentru că părinții ai căror copii frecventează instituțiile de stat sunt puși în situația să plătească din buzunarul propriu aceste produse.