Eşti aici

Au „fentat” legile, iar acum riscă ani buni de închisoare

Cinci angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice, printre care doi şefi, au fost reținuți de CNA, aceștia fiind bănuiţi de eliberarea ilegală a peste 600 de permise auto.
Așa-numita „afacere” a intrat în vizorul oamenilor legii anul trecut, iar de atunci s-a stabilit că suspecții cereau, pentru trecerea probelor teoretice și practice, sume între 500 și 1.500 de euro. Astfel, potrivit materialelor cauzei, în 9% din cazurile investigate, candidaţii nu erau prezenţi la susţinerea probelor, iar 1% dintre aceștia se aflau peste hotarele ţării.
Totodată, în urma efectuării a peste 60 de percheziții autorizate, au fost depistaţi bani, documente şi alt material probatoriu relevant pentru cauză. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la șase ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la zece ani.
Și tot, astăzi, pe mâna ofițerilor CNA au ajuns și trei persoane din cadrul conducerii companiei de construcții „Vasigar Grup”. Potrivit primelor informații, acestea sunt bănuite de faptul că din 2015 și până în prezent au cauzat bugetului public național un prejudiciu de circa opt milioane de lei.
Mai mult, s-a stabilit că în tot acest timp, indivizii nu doar că au inclus date false cu privire la venituri și cheltuieli în declarațiile cu privire la impozitul pe venit, ci au și oferit salarii în „plic”.
Dacă le va fi dovedită vinovăția, cei trei suspecți riscă o amendă de până la 270.000 de lei sau șase ani de închisoare.