Eşti aici

Au murit sufocați într-un camion

Descoperire macabră în parcarea unui supermarket din Texas, Statele Unite. Opt oameni au fost găsiţi fără suflare în remorca unui camion. În acelaşi container alţi 30 agonizau. Toţi, spune poliţia locală, sunt victimele unei reţele de trafic de persoane.

Victimele au fost descoperite întâmplător în parcarea unui supermarket din San Antonio. Unul dintre cei aflaţi în camion a reuşit să coboare şi ceară nişte apă de la un angajat al magazinului. Când au văzut în ce stare era bărbatul, oamenii n-au stat o clipă pe gânduri: au sunat la salvare, iar paramedicii au venit însoţiţi de poliţişti.

În interiorul remorcii erau peste 40 de grade Celsius. Aerul condiţionat nu funcţiona, iar sistemul de ventilaţie nu făcea faţă. Privaţi de oxigen şi epuizaţi, oamenii n-au mai rezistat, spun legiştii. Şoferul camionului a fost identificat şi arestat. Alţi suspecţi văzuţi în preajma camionului sunt acum căutaţi de poliţie.

San Antonio e la doar 240 de kilometri nord de graniţa cu Mexicul şi este pe una dintre rutele folosite frecvent de traficanţi pentru a aduce ilegal în Statele Unite migranţi din America Centrală şi de Sud.