Eşti aici

Autoritățile au găsit "colacul de salvare"

După o iarnă în care și-au văzut munca depusă timp de un an cum se duce de râpă, agenții economici din Moldova par să mai aibă o șansă de a-și vinde fructele și legumele. Cel puțin asta susține Ministerul Agriculturii, care, printr-un comunicat de presă, a anunțat astăzi că a găsit cumpărători pentru merele, prunele sau strugurii depozitați.
În acest sens, autoritățile le-a solicitat agricultorilor care dispun de frigidere sau depozite speciale, în care și-au stocat roada, să transmită toată informația la Chișinău, pe adresele de email afișate pe ecran.
Agricultorii sunt îndemnați să completeze formulare în care să arate stocurile deținute, producția proprie sau preluată temporar pentru păstrare, specii, soiuri, locație și contacte.
Menționăm că mai mulț agricultori din Moldova au anunțat că au depozitele pline cu struguri și mere pe care nu au unde le vinde. Aceștia au îndemnat cetățenii să cumpere femeilor de opt martie fructe autohtone în loc de flori, pentru a-i ajuta să-și realizeze producția.