Eşti aici

Băsescu, despre integrarea Moldovei în UE

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană nu este acceptată de nimeni, iar singura cale prin care țara noastră ar putea totuși să adere la blocul comunitar este unirea cu România.
O spune fostul președinte al României, Traian Băsescu, care, într-o apariție publică în România, referindu-se la această posibilitate în perioada mandatului său, a afirmat că „varianta integrării în UE a Republicii Moldova nu este acceptată de nimeni, indiferent care este puterea politică de la Chișinău, singura soluție pe care oricine ar respecta-o fiind Unirea cu România”.
Băsescu a mai adăugat că cea mai bună soluție prin care Moldova s-ar uni cu România ar fi prin convocarea unui referendum popular, organizat de ambele părți ale Prutului, în care cetățenii ambelor state să voteze pentru unire.
Traian Băsescu a fost președinte al României între anii 2004-2014, perioadă în care țara sa a aderat la blocul politico-militar al NATO și, în 2007, la Uniunea Europeană.
Acesta obținuse și cetățenia Moldovei în perioada mandatului prezidențial al lui Nicolae Timofti, însă actualul șef al statului nostru, Igor Dodon, i-a retras-o.