Eşti aici

Bătălie istorică pentru trofeul Puskas

Bătălie istorică pentru cel mai frumos gol înscris în 2017. FIFA a anunțat cei trei finaliști ai trofeului Puskas, acordat anual pentru cea mai frumoasă reușită. În cursa pentru marele premiu au rămas Olivier Giroud, Oscarine Masuluke și Deyna Castellanos.

Primul a ajuns în această listă, oarecum paradoxal, după ce nu a primit distincția pentru cel mai frumos gol al sezonului în Premier League. Reușita francezului printr-o „lovitură scorpion”, din victoria contra lui Crystal Palace, scor 2-0, a fost devansată, în Anglia, de golul lui Emre Can, din meciul contra lui Watford.

Ajuns și el în lista celor trei finaliști, Oscarine Masulake este primul portar care ajunge în această ipostază. Sud-africanul a reușit un gol fabulos, din „foarfecă”, în ultimul minut al partidei dintre Baroka și Orlando Pirates, scor 1-1.

Cireașa de pe tort este însă Deyna Castellanos, tânăra jucătoare a selecționatei feminine Under-17 a Venezuelei. Aceasta a fost nominalizată pentru bijuteria reușită în partida contra Camerunului, scor 2-1, din turneul mondial final FIFA U17, disputat în Iordania. În acestea condiții, juriul va avea o misiune grea de a alege între „Lovitura scorpionului”, gol din propria jumătate sau „foarfecă” în ultima secundă.