Eşti aici

Benzina și motorina, din nou, mai scumpe

În perioada sărbătorilor pascale, șoferii moldoveni vor trebui să achite mai mult pentru combustibil. Benzina și motorina se scumpesc semnificativ, în comparație cu prețurile pe care le-au avut în ultimile două săptămâni. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat, astăzi, noul cost al carburanților, care va fi valabil pentru următoarele 14 zile.    
Astfel, prețul plafon pentru un litru de benzină se va majora cu 61 de bani, iar cel al motorinei va crește cu 52 de bani.
În aceste condiții, de miercuri, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, șoferii vor achita un preț maxim de 18.48 de lei, în comparație cu 17.87 de lei, cât a costat în ultimele două săptămâni. Ce ține de motorină, aceasta va putea fi cumpărată cu un preț de 16.25 de lei, comparativ cu 15.85 de lei cât era anterior.  
Menționăm că, noile prețuri sunt valabile până pe 17 aprilie, timp în care petroliştii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanţi la preţuri mai mari decât plafonul stabilit de către ANRE.