Eşti aici

BERD susține Moldova în realizarea reformelor

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare continuă să susțină Moldova în realizarea reformelor orientate spre asigurarea dezvoltării economice. Cel puțin asta a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii la finalul unei întrevederi cu noua Șefă a misiunii BERD în țara noastră.
Chiril Gaburici a exprimat recunoștință pentru sprijinul oferit de BERD Moldovei în domenii-cheie de cooperare, cum ar fi dezvoltarea economică, reabilitarea infrastructurii și diversificarea surselor de energie.
La rândul său, Angela Sax, a apreciat eforturile Guvernului pentru reducerea birocrației, crearea condițiilor de dezvoltare a mediului de afaceri și asigurarea stabilității în sectorul bancar.
Menționăm că, în noiembrie 2017, BERD și Moldova au aprobat strategia de lucru pentru următorii doi ani, care are drept priorități principale, sectorul bancar, îmbunătățirea securității energetice, susținerea întreprinderilor private și îmbunătățirea infrastructurii.
De la începutul activității sale în țara noastră, BERD a finanțat 122 proiecte în valoare de peste 1,2 miliarde de euro.