Eşti aici

Blocul ACUM respinge invitația PSRM-ului

Blocul electoral ACUM nu va face coaliție cu nicio formațiune politică din noul Legislativ, au reiterat astăzi liderii Blocului, într-o ieșire la presă, în contextul invitației primite, luni, de la Partidul Socialiștilor, de a discuta despre constituirea unei eventuale majorități parlamentare.
SNCVideo M2U666: 04:56-05:00 (Maia Sandu, președinte PAS)
„Am spus mai devreme, noi nu vom merge la această întâlnire, ca să fie foarte clar”.
SNCVideo M2U666: 05:00-05:15 (Andrei Năstase, președinte PPDA)
„Chiar vă gândeați că vom merge? Ați văzut că este o invitație făcută fără răspuns? Cum adică să mergem la sediul PSRM? Vă închipuiți voi așa ceva?”
Chiar dacă nu au de gând să facă vreun fel de coaliție și, prin urmare, vor fi în opoziție, liderii blocului „ACUM” spun că au pregătite mai multe proiecte de lege, pe care, spun ei, în baza unei „bune-credințe”, restul deputaților le vor vota.
SNCVideo M2U666: 02:45-03:01 + 03:10-03:30 (Andrei Năstase, președinte PPDA)
„În mod normal, vorbim despre ce avem de făcut pentru oameni, nu de cu cine avem de făcut, iar toți deputații sunt chemați să se pătrundă de gravitatea lucrurilor care se petrec în Republica Moldova și să vină și susțină aceste proiecte de lege necesare pentru deoligarizarea statului. În mod normal, aceste proiecte ar trebui să fie susținute, pentru că nu este absolut nimic deosebit. La anumite perioade, o bună parte din deputații din Parlament au vorbit despre aceste lucruri și noi ne așteptăm ca ei să-și respecte cuvântul făcute față de cetățeni”.
Reprezentanții blocului „ACUM” au mai cerut și demisia din funcție a reprezentanților mai multor instituții de stat, inclusiv a celor de la Comisia Electorală Centrală și Serviciul de Informații și Securitate.
Amintim că, anterior, chiar a doua zi după alegeri, cei de la ACUM au primit o invitație la discuție și din Partea Partidului Democrat, pe care au respins-o.