Eşti aici

Bombardament-record al armatei americane

Bombardament-record al armatei americane, care a lansat nu mai puţin de 24 de bombe „inteligente” asupra talibanilor din Afganistan.
Noile tipuri de bombe, care își pot lovi ținta cu mare precizie, au distrus tabere ale talibanilor, armament şi maşini care urmau să fie folosite în atacuri sinucigaşe.
Întreg arsenalul a fost transportat de celebrul model B-52, supranumit „Fortăreaţa” gratie dimensiunilor impresionante. Cu o greutate de 83 de tone, bombardierul B-52 poate transporta peste 30 de tone de muniţie, fie că vorbim de bombe sau de rachete.
Noul record al armatei americane vine după ce anul trecut Pentagonul a folosit pentru prima oară, tot în Afganistan, „mama tuturor bombelor”. Potrivit experţilor, bomba costă în jur de 16 milioane de dolari, e extrem de precisă, iar Statele Unite mai are încă 19 astfel de „mașini infernale” în arsenal său.
Menționăm că misiunea vine în contextul în care armata americană a intensificat campania din Afganistan, la cererea preşedintelui Donald Trump.