Eşti aici

Campania „Un doctor pentru tine”, continuă

În sfîrșit și unele vești bune pentru moldoveni, mai ales pentru cei din zonele rurale ale țării. Astăzi a fost lansată a doua etapă a programului „Un doctor pentru tine”, care are în continuare scopul de a oferi un șir de servicii medicale gratuite cetățenilor.
Prezentă la eveniment, Silvia Radu a vorbit despre ce va aduce nou campania. 
SNC: 1.09.30-1.10.01 (Silvia Radu ministrul Sănătății)
„Prima etapă a fost un proiect care a fost destinat altor boli și nu cancerului mamar. Acum avem patru mașini care vor executa screeningul glandei mamare în teritoriu. Ne propunem în acest an să mergem în șase raione, iar anul viitor să acoperim toată țara cu aceste mașini, plus încă una care a fost donată și urmează să ajungă la Chișinău.”
Totodată, Silvia Radu le-a sugerat oamenilor să acceseze site-ul Minsterului Sănătății pentru a vedea locul și perioada aflării acestor mașini.
La rândul său, Pavel Filip a spus că s-a decis continuarea programului, pentru că prima etapă a demonstrat că astfel pot fi salvate multe veți.
SNC: 1.06.29-1.06.47 Pavel Filip, prim-ministru
„Oamenii în Moldova, cu părere de rău, preferă să se adreseze târziu la medic. Or, în cadrul acestei campanii au fost depistate la o etapă inițială multe boli care pot fi tratate. Asta înseamnă și multe vieți salvate.”
Menționăm că în cadrul primei etape a programului „Un doctor pentru tine”, care a avut loc în perioada 2 august – 10 octombrie, au fost examinate peste 18.000 de persoane din 23 de raioane ale țării.
Cele patru mașini medicale au costat statul nostru aproximativ 18 milioane de lei.