Eşti aici

Captură impresionantă de țigări la Vama Sculeni

Au încercat să transporte ilegal peste două milioane de țigări în Spania. Este isprava a doi cetățeni români și o moldoveancă, care au fost prinși, fiind suspectați de organizarea unui grup criminal specializat în contrabandă cu ţigări în proporţii deosebit de mari.
„Valoarea estimativă este de un milion de lei moldovenești. Dacă erau transportate peste frontiera Republicii Moldova și comercializate în unul din statele Uniunii Europene, marfa respectivă ar fi fost vândută cu 120.000 euro sau două milioane și 400.000 de lei”.
Astfel, la începutul lunii martie, doi cetățeni de origine spaniolă, gestionați de un lider, de 75 de ani, au venit în Moldova, unde s-au întâlnit cu cei doi cetățeni români, care aveau rolul de șoferi de camion, și cu o conațională de-a noastră.
Ca urma a schemei gândite de aceștia, cetățenii spanioli au cumpărat articolele din tutungerie din Moldova și le-au ascuns în remorca încărcată cu zahăr, produs la fel în țara noastră.
Suspecții au fost reținuți pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsite vinovați, aceștia riscă până la zece ani de închisoare.
Amintim că, aceasta este una dintre cele mai mari capturi de acest gen din ultima perioadă. Mijlocul de transport și marfa au fost confiscate.