Eşti aici

CEC, despre transportarea organizată la vot

Organizarea transportului către secțiile de votare nu constituie o încălcare în sine a legislației electorale, spune șefa Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, care, într-o emisiune de la postul public de televiziune, a declarat că, de fapt, o încălcare ar fi coruperea alegătorilor.
Declarațiile au survenit în urma numeroaselor filmulețe publicate în ziua desfășurării scrutinului parlamentar, în care sunt văzuți cetățeni moldoveni din Transnistria aduși cu autocarele la secțiile de votare din dreapta Nistrului.
În replică, Pavel Postică, directorul de programe al Promo-Lex, a declarat că transportarea alegătorilor la secțiile de votare ar trebui privită mai complex, menționând că Parlamentul nu a venit cu specificări clare în acest sens.
Până acum, aceste așa-zise încălcări au stat la baza unei sesizări de nevalidare a scrutinului prezidențial depusă de blocul „ACUM”, sesizare care a fost însă respinsă de Curtea Constituțională, după ce, la 9 martie, a validat toate cele 101 de mandate în Parlament.