Eşti aici

Cele mai importante transferuri din Europa

Deși perioada de transferuri în Europa se deschide abia pe 1 iulie, marile cluburi au început deja să arunce cu bani. Ca de obicei, cele mai active formații sunt cele din Premier League, unde Manchester City ține capul de afiș al celor mai scumpe mutări. Echipa antrenată de Pep Guardiola a semnat deja cu Bernardo Silva, de la AS Monaco, pentru 50 de milioane și cu Ederson, de la Benfica, pentru 40 de milioane de euro.

La foc automat cumpără și cei de la Bayern Munchen, care până în prezent au oficializat patru transferuri, Serge Gnabry, de la Werder, Coman, de la Junvetus, Nikas Sule și Sebastian Rudy, ambii de la Hoffenheim, respectiv Corentin Tolisso, de la Lyon, acesta fiind și cea mai scumpă achiziție – 41.5 milioane de euro.

Oarecum surprinzător, Serie A este cel mai activ campionat. Aici Benatia a ajuns pentru 17 milioane de la Bayern la Juventus, Maksimovic, de la Torino la Napoli, ambii în schimbul a 20 de milioane. Iar Mateo, fost jucător a lui Villareal, i-a costat pe cei de la Milan 18 milioane de euro.

O mutăre importante a făcut până acum și FC Basel. Gruparea elvețiană la cedat, pentru 22, de milioane de euro pe Embolo la Schalke 04. Plecarea fotbalistului de doar 19 ani înseamnă cel mai scump transfer din istoria grupării.