Eşti aici

Cetățenii decid dacă au sau nu nevoie de caldură

Locatarii blocurilor conectate la sistemul centralizat de termoficare pot solicita gestionarului fondului locativ sau responsabilului de sistemul ingineresc din bloc sistarea livrării agentului termic pentru încălzire în timpul zilei sau nopții, sau reglarea consumului de energie termică, în funcție de necesitate.
Astfel, conform Contractului de furnizare a energiei termice, Termoelectrica oprește livrarea energiei termice doar la solicitarea gestionarului fondului locativ, întrucât, în conformitate cu prevederile legale, reprezentantul autorizat al consumatorilor este administratorul fondului locativ, care este în drept să solicite pornirea sau sistarea furnizării agentului termic al blocului, doar după o consultare cu locatarii.
Practic, dacă Termoelectrica nu primește nici o sesizare în acest sens, ea va furniza energie termică pentru încălzire și apă caldă până la branșamentul blocului, fără întrerupere, tot anul împrejur. În acest caz, gestionarea sistemului ingineresc din bloc intră în responsabilitatea gestionarului fondului locativ.
Termoelectrica S.A. asigură cu energie termică peste 5.670 de imobile.