Eşti aici

Chirtoacă cere ajutor europenilor

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, cere ajutor instituțiilor europene. Edilul a expediat astăzi o scrisoare mai multor instituții europene în care acuză că nu are parte de un proces echitabil și că se face presiune pe funcționarii din Primărie pentru a depune mărturii false împotriva sa.

Chirtoacă sublinează că ar fi recunoscător dacă europenii i-ar oferi asistență și ar cerceta „cazurile de injustiție”.

”Presupun că până la sfârșitul lunii august, în timp ce toată lumea este în vacanță, va exista presiune pentru a avea deja o hotărâre judecătorească privind condamnarea mea penală. Vom continua să ne apăram prin toate mijloacele juridice posibile. De asemenea, am fi recunoscători dacă ne-ați putea oferi asistență”, scrie Chirtoacă în scrisoarea publicată pe pagina sa de Facebook.

Scrisoarea publicată este însoțită și de o imagine unde edilul capitalei apare în brață cu o pisică. Epopeea mâței a început acum o săptămână, când primarul a scris că în dosarul penal este acuzat de „luare de mâță” și nu de „mită”.

” Eu înțeleg că cuvântul mâță și cuvântul mită se scriu la fel în limba română, iar până la urmă în dosar am găsit că sunt acuzat de luare de mâță”, a mai subliniat Chirtoacă.

Procuratura Anticorupție a cerut vinerea trecută Consiliului Municipal Chișinău suspendarea din funcție a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Ședința CMC la care primarul ar putea fi suspendat, ar urma să aibă loc mâine.