Eşti aici

Chirtoacă, îndemnat să demisioneze

Liderul Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, îi cere primarului de Chișinău să-și dea demisia. Năstase motivează că doar prin demisie s-ar putea organiza alegeri anticipate în capitală.

Declarațiile au fost făcute în contextul cererii Procuraturii Anticorupție de a-l suspenda pe Dorin Chirtoacă pe durata procesului de judecată.

„În conformitate cu Art. 33 al Legii privind administrația publică locală, organizarea noilor alegeri pentru funcția de primar nu se admite pe întreaga durată a suspendării. În aceste condiții, capitala țării va ajunge indubitabil în labele lui Plahotniuc, servit de toți grozavii trecuți și dresați prin subsolurile CNA”, a scris Năstase într-o scrisoare adresată edilului capitalei.

Andrei Năstase afirmă că referendumul anunțat de judecătoria Buiucani nu va duce la nimic bun pentru cetățeni.

Domnule primar, referendumul anunțat de judecătoria Chișinău, o filială GBC de la Buiucani, nu va aduce nimic bun pentru oameni, ci va fi o tentativă vădită de a trage de timp, de a prelua cu cinism gestionarea administrativă a orașului și devalizarea lui totală de către binomul Plahotniuc-Dodon”, a conchis Năstase.

În replică Dorin Chirtoacă îi răspunde acestuia că nu-și va da demisia, pentru că, dacă va fi achitat, „va reveni la serviciu și își va duce mandatul până la capăt”.

„În cazul în care voi fi condamnat - automat vor avea loc alegeri locale. Deja vă simţiţi în campanie electorală? Să cereţi elementar eliberarea unui om închis pe nedrept nu v-a trecut prin cap? Sau a mai multora, a tuturor chiar? Sau să organizaţi ceva manifestaţii de susţinere”, i-a răspuns Chirtoacă liderul Platformei da, într-o postare pe facebook.