Eşti aici

Codul galben de vânt puternic, prelungit

Debut de săptămâna cu vreme capricioasă. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologi, care a prelungit astăzi Codul Galben de vânt puternic pentru următoarele 24 de ore, timp în care maxima va coborî până la +10 grade Celsius, cerul va fi înnorat, iar pe arii restrânse vor cădea ploi de scurtă durată.
Astfel, potrivit meteorologilor, marți, în raioanele din Nord vor fi +8 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +9 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va urca până la +10 grade.
Noaptea însă va rămâne caldă, cu minime ce vor urca până la +8 grade.
Menționăm că sinoptocienii au mai emis un Cod Galben pentru următoarele 24 de ore, de această dată legat de starea poluării aerului atmosferic, odată ce în municipiile Bălți și Chișinău vântul va bate cu peste 25 m/s se va majora concentrația de praf în aer.
Ce ține de următoarele zile, conform meteorologilor, în noaptea de marți spre miercuri, minima va avea valori negative. Totuși, ziua, valoarea termică va crește treptat, astfel, la sfârșit de săptămână, acestea vor ajunge până la +20 de grade. Cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla moderat.