Eşti aici

Contrabanda cu metale: Noi percheziții

Alte 10 percheziții privind contrabanda de metale. Au fost găsite peste 150 de mii de kg metale de un milion de lei.
Forțele de ordine au efectuat 10 percheziţii în orașele Rezina şi Drochia, la mai multe persoane care sunt implicate în schema ilegală de contrabandă de resturi şi deşeuri de metale feroase și neferoase.
În cadrul percheziţiilor au fost depistate şi ridicate agende cu înscrisuri de ciornă referitor la activitatea ilegală a persoanelor în cauză, peste 150 000 kg de resturi şi deşeuri de metale feroase şi peste 15 000 kg de resturi şi deşeuri de metale neferoase, fără acte de proveniență, în sumă totală de circa 1 000 000 lei.
Perchezițiile au fost efectuate la 1 decembrie 2017.
Amintim că, la 20 octombrie 2017, un bărbat de 35 de ani, cetățean al Ucrainei, a fost reținut în flagrant în timp ce intenționa să exporte ilegal prin punctul de trecere al frontierei de stat „Cosăuţi”, resturi şi deşeuri de cupru în valoare totală de peste 300 000 lei. Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile.
Astfel, timp de trei luni de documentare, forțele de ordine au stabilit că suspectul a exportat ilegal din Republica Moldova în Ucraina, o cantitate de metale neferoase în valoare de peste trei milioane de lei.