Eşti aici

Contrabanda, noua ocupație a moldovenilor

Tot mai multe cazuri de contrabandă sunt contracarate, în ultimul timp, de către polițiștii moldoveni. Doar în intervalul 8-12 martie, oamenii legii au anihilat patru tentative de punere în liberă circulație a unor loturi de mărfuri, în valoare de peste 330.000 le lei.
În prima reținere a fost vizat un locuitor al Capitalei, implicat în trafic ilicit cu  pompe de apă, fierăstraie mecanice și lanțuri pentru acestea procurate din Cernăuți.
În cel de-al doilea caz, polițiștii au găsit într-un vehicul 2.000 de kg de varză chinezească fără acte de proveniență. Legumele au fost cumpărate din Ucraina și introduse ilegal în țară prin regiunea transnistreană. Tot din statul vecin, un alt bărbat, a cumpărat nelegal bomboane şi produse de curățătorie, marfă ce urma să ajungă pe piețile, la fel, din Moldova.
Totodată, într-un autocar de pe ruta Italia - Moldova au fost găsit mai multe sisteme multimedia. Dispozitivele erau disimulate printre colete și aparțineau unuia dintre pasagerii vehiculului.
Vinovaţii vor fi sancţionaţi conform legii în vigoare.
Aminitm că, săptămâna trecută, trei bărbați, din Comrat, au fost prinși de poliție, fiind suspectați de contrabandă cu mărfuri de larg consum, estimate la peste 300.000 de lei.