Eşti aici

Culmea lăcomiei. A cerut mită de la un bolnav incurabil

Culmea lăcomiei. Un medic urolog din cadrul „Institutului Oncologic” din Chişinău a fost reţinut de Centrul Naţional Anticorupţie şi procurori, fiind bănuit de luare de mită. Acesta i-ar fi cerut unui bolnav incurabil 7.000 de lei pentru o intervenţie chirurgicală.
Potrivit denunţătorului, acum o lună, medicul i-ar fi cerut suma dată pentru a-l interna şi pentru a-i asigura o intervenţie chirurgicală urgentă. La externare, doctorul a insistat să i se achite toți banii atât pentru operaţie, cât și pentru eliberarea documentelor necesare care confirmă intervenţia chirurgicală, prescrierea în continuare a tratamentului medical şi monitorizarea lui până la însănătoşire.
Din cauza că nu ar fi avut suma dată la el, denunţătorul i-ar fi transmis medicului doar 2.000 de lei. Atunci, doctorul l-ar fi atenţionat pe pacient că doar când îi va da restul banilor, îl va externa şi îşi va onora promisiunile legate de prescrierea tratamentului şi monitorizarea stării sănătăţii.
Medicul a fost reținut pentru 72 de ore. Iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă puşcărie şi privarea de dreptul de a profesa pe un termen de până la zece ani.