Eşti aici

Dată limită pentru declararea impozitului pe venit

1.000 de lei. Atât vor trebui să scoată din buzunare persoanele juridice sau fizice care nu vor prezenta declarația impozitului pe venit pentru anul 2017, până la 26 martie, când vor trebui, și să achite o parte din impozit pentru anul curent.
„Totodată, către data de 26 martie, contribuabilii care practică activitatea de întreprinzător, persoanele care își desfășoară activitatea profesională și cei care își desfășoară activitatea independentă mai au și obligația de achita impozitul pe venit, în rate, pentru primul trimestru al anului 2018”.
Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, pentru persoanele juridice şi fizice rezidente ale Moldovei care desfășoară activitate de întreprinzător, precum şi persoanele care desfăşoară activitate profesională în sectorul justiţiei, impozitul pe venit se aplică aferent venitului obținut de aceștia din orice surse aflate în Moldova. De asemenea, vor fi contabilizate, și toate sursele aflate în afara țării, cu excepția reducerilor şi scutirilor care se cuvin anumitor categorii de persoane.
Totuși, o veste bună este faptul că, din acest an, persoanele fizice vor putea achita impozitul pe venit în baza codului fiscal, și prin intermediul serviciului electronic, MPay. 
Menționăm că, 30 aprilie este ultima zi de prezentare a Declarației și achitare a impozitului pe venit de către persoanele fizice.