Eşti aici

De Grasse, învingător în Liga de Diamant

Sprinterul canadian Andre De Grasse, triplu medaliat la Jocurile Olimpice de la Rio, a câștigat proba de 100 de metri desfășurată în cadrul celei de-a cincea etapă a circuitului atletic „Liga de Diamant”.

De Grasse, unul dintre principalii adversari a lui Usain Bolt la Campionatul Mondial, s-a impus în 10.01 secunde.

Cu o medalie la Oslo s-a ales și Dafne Schippers, care a trecut prima linia de sosire în proba de 200 de metri, cu un timp de 22.30 de secunde. Deși a fost descalificată pentru start fals, după ce a fost lăsată să concureze în continuare, Dafne a avut câștig de cauză în apel, unde a explicat că a fost perturbată de zgomotul din arenă, în momentul startului.

Temperatura scăzută a influențat nivelul prestațiilor atleților, fiind înregistrată doar o singură performanță mondială a sezonului pe „istoricul” stadion din capitala Norvegiei, unde au fost stabilite de-a lungul timpului nu mai puțin de 62 de noi recorduri mondiale. Cel care a reușit acest lucru a fost qatarianul Mutaz Essa, care a câștigat proba de înălțime după ce a trecut peste ștacheta aflată la 2,38 metri, cu un centimetru mai mult decât vechea performanță mondială.