Eşti aici

De Grasse, tot mai rapid

Sprinterul canadian Andre de Grasse a câștigat duminică proba masculină de 100 de metri din cadrul reuniunii de la Stockholm, a șasea etapă a circuitului atletic Liga de Diamant, fiind înregistrat cu timpul de 9 secunde și 69 de sutimi.

Ar fi fost cel mai bun rezultat mondial din acest sezon, însă acesta nu a putut fi omologat deoarece sportivii au fost împinşi de la spate de vântul puternic.  Astfel, în aceste condiții, cea mai bună performanță mondială a sezonului la 100 de metri rămâne în proprietatea americanului Christian Coleman, care a înregistrat 9.82 de secunde.  

La 1.500 metri masculin, kenyanul Timothy Cheruiyot a stabilit, la doar 21 de ani, cea mai bună performanță mondială a sezonului, cu timpul de 3 minute și 30 de sutimi. El i-a devansat pe Alsadik Mikhou din Bahrain și pe etiopianul Aman Wote. La această probă, triplul campion mondial și campionul olimpic din 2008, kenyanul Asbel Kiprop, s-a clasat doar pe poziția a patra.

Cursa a fost extrem de strânsă la 200 de metri femei. Murielle Ahoure a încheiat prima, cu 22.68, la doar o sutime de secundă în faţa lui Crystal Emmanuel. Nemţoaica Rebekka Haase a terminat pe locul al treilea şi şi-a stabilit un nou record personal, 22 de secunde şi 76 de sutimi.