Eşti aici

Detalii despre cum va fi sărbătorită Ziua Vinului

Anul acesta, un număr record de 60 de producători vinicoli vin în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a prezenta podusul mândriei naționale și al tradițiilor în vinificație, anunță organizatorii Zilei Naționale a Vinului, care va fi marcată pe 6 și 7 octombrie.
Cea de-a 17-a ediție va fi dedicată vinurilor moldovenești cu Indicație Geografică Protejată. Timp de două zile, cei 60 de vinificatori vor oferi spre degustare oaspeților vinuri produse pe întreg teritoriul Moldovei.
Vizitatorii care vor dori să descopere Vinul Moldovei vor putea alege să facă tururi tematice, care pornesc din inima Capitalei spre localitățile de origine a vinurilor.
Evenimentul va fi inaugurat oficial prin parada vinificatorilor din toate cele patru zone cu Indicație Geografică Protejată, prezenți la Ziua Națională a Vinului, și se va încheia cu o Horă imensă.
În premieră, Ziua Națională a Vinului se extinde geografic și va fi marcată simultan și peste hotarele țării. În primul week-end al lunii octombrie (5-7 octombrie), „Vinul” va fi celebrat și în orașul Snagov din România.