Eşti aici

Doar 5 partide ar accede în viitorul Parlament

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar ajunge doar cinci partide, PSRM, PAS, PDM, PCRM și PPDA. Acest lucru rezultă din Barometrul socio-politic, realizat de IMAS. Sondajul arată că a crescut susținerea alegătorilor pentru socialiști, democrați și comuniști. De cealaltă parte, formațiunile de dreapta pierd din încrederea cetățenilor.
Astfel, în favoarea Partidului Socialiștilor ar vota 31,6% din numărul total al participanților la sondaj. La rândul său, Partidul Acțiune și Solidaritate ar acumula 13,3%, în timp ce Partidul Democrat din Moldova se bucură de încrederea a 13,2% dintre persoanele intervievate.
În continuare 6,5%, repesctiv 5,9% din numărul celor care au participat la sondaj ar vota pentru Partidul Comuniștilor și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.
Dintre politicieni, dea cea mai mare încredere se bucură șeful statului, Igor Dodon. Activitatea acestuia a fost apreciată de 43,8% dintre respondenți. Pe locul doi este premierul Pavel Filip, cu 36,3%. Acesta este urmat de Silvia Radu, care se bucură de aprecierea a 34,8% dintre participații la sondaj.
Menționăm că, barometrul socio-politic a fost realizat de IMAS în perioada 16 februarie – șase martie pe un eșantion de 1.099 de respondenți din 76 de localități din toată țara. Marja de eroare este de +/-3%.