Eşti aici

Donald Trump, o nouă schimbare de opinie

Deși a promis modificări importante la legile cu privire la controlul armelor, preşedintele american Donald Trump va susţine doar un set restrâns de amendamente ce țin de controlul armelor și va renunţa la cele mai semnificative schimbări pe care le-a luat în calcul după atacul armat comis în statul Florida, potrivit unor oficiali de la Casa Albă citaţi de agenţia Reuters.
Astfel, planul, descris de către mai mulți oficiali americani ca fiind unul „pragmatic”, prevede modificarea legii, cum ar fi creşterea vârstei minime pentru cumpărarea de arme de la 18 la 21 de ani sau impunerea unor verificări suplimentare pentru armele cumpărate de la expoziţii sau de pe internet. Totodată, Departamentul de Justiţie va pune la dispoziţie mai multe programe de pregătire pentru statele care vor să instruiască profesorii cu privire la deţinerea unor arme în şcoli.
În acest condiții, liderul senatorilor democraţi din Congres, a catalogat planul de măsuri al lui Donald Trump drept „paşi mici” concepuţi pentru a nu deranja Asociaţia Naţională pentru Arme de Foc.
Amintim că, la 14 februarie, 14 elevi şi trei profesori au fost ucişi la un liceu din oraşul Parkland, statul Florida, de către un fost elev, de doar 19 ani.