Eşti aici

Economia și drumurile, 2 probleme majore ale Moldovei

Moldova, doar locul 100 în Topul stării economice la nivel international. Cel puțin asta arată datele Forumului Economic Mondial, potrivit cărora, la Competitivitatea Globală, țara noastră a acumulat un punctaj de 3.99 dintr-un total de șapte.
Un calificativ mai bun la acest capitol au obținut țările vecine, România fiind clasată pe locul 62, iar Ucraina pe poziția a 85-a.
Lideri ai acestui clasament sunt, Elveția, America și Singapore.
Moldova nu stă mai bine nici la capitolul drumuri. Aici, țara noastră a fost catalogată drept statul cu una din cele mai proaste infrastrucutri rutiere din lume, respectiv a primit un scor de 2.5 puncte și s-a clasat pe locul 128. Totuși, drumurile noastre sunt mai bune decât cele din Ucraina, locul 130, dar mai rele decât cele din România, poziția 120.
Menționăm că, datorită aloxațiilor, în acest sens, din partea partenerilor externi, Moldova a urcat, față de 2016, patru locuri. Și o mai poate face, odată ce în acest an pentru lucrări de întreținere şi reparație a drumurilor publice naționale au fost repartizate 972 milioane de lei.