Eşti aici

Eșec total pentru Partidul Liberal în CMC

Eșec total pentru Partidul Liberal. Proiectul de decizie prin care fracțiunea PL din cadrul CMC a cerut declararea anului 2018 drept an al Unirii nu a fost susținută de consilieri.
Dezamăgit de rezultatul obținut, liderul PL din Primărie, Ion Cebanu a spus că nu se aștepta ca și membrii PPEM, cu sprijunul cărora subiectul a fost introdus pe ordinea de zi a CMC, să lase mâinile în jos.
În favoarea acestei decizii au votat 16 liberali şi un consilier PLDM, împotrivă au fost 18 consilieri PSRM şi trei de la PCRM, iar doi consilieri PPEM şi un neafiliat s-au abţinut.
La rândul lor, socialiștii și comunșitii au spus că consilierii locali trebuie să se axeze pe subiectele care țin de municipalitate, care țin de drumuri, transport, infrastructură, școli, grădinițe, spitale, suburbii și multe alte lucruri care timp de 10 ani au avut de subferit.
Și tot astăzi, cu 27 de voturi pentru, trei Direcții din cadrul CMC au fost comasate. Astfel, Direcția Socio-ecologică a fost comasată prin absorbție cu Direcția locativ-comunală, Direcția agricultură a fost comasată cu Direcția Economică, iar Direcția Sănătate a fost comasată cu Direcția Asistență Socială. Fondul municipal a fost lichidat, iar funcțiile acestuia au trecut la Direcția Asistență Socială.
Menționăm că în urma deciziei luate astăzi de consilierii CMC, posturile de conducere ale direcțiilor comasate vor fi scoase la concurs.