Eşti aici

Eugen Sturza, candidatura PD la Apărare

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, a anunţat candidatura la funcţia de ministru al Apărării. Este vorba de pe vicepreședintele Partidului Popular European din Moldova, Eugen Sturza.

Fostul consilier al lui Vladimir Filat şi şef al cabinetului Leancă, Eugen Sturza, a fost propus de către Plahotniuc, la funcția de Ministru al Apărării, chiar dacă nu are nimic de a face cu domeniul militar.

Plahotniuc a anunţat candidatura lui Sturza, declarând că nu va accepta niciun compromis, în condiţiile în care şeful statului, Igor Dodon, declara anterior că ar putea să nu accepte candidatura democraţilor la funcţia de ministru al Apărării.

În replică, Igor Dodon a declarat că Guvernul a propus un băiat de granturi pentru funcţia de ministru al Apărării. Dodon a mai spus că  nu poate accepta o asemenea candidatură, deoarece este nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă.

Pe Sturza nu îl pot accepta nici acum, nici la a doua înaintare, dacă Guvernul va insista în mod repetat asupra acestei candidaturi absolut nepotrivite, a declarat şeful statului.

De menţionat că, Eugen Sturza nu are experiență profesională în domeniul serviciilor militare. Acesta a terminat Facultatea de Finanțe, Academia de Studii Economice din Moldova, Chișinău, a fost şeful cabinetului prim-ministrului Republicii Moldova, Guvernul Leancă şi consilier al prim-ministrului Republicii Moldova, Guvernul Filat.