Eşti aici

Eurodeputați, cer stoparea finanțării Moldovei

Mai mulţi europarlamentari au cerut suspendarea asistenţei financiare pentru țara noastră, motivând că guvernarea stagnează reformele.

Mai mulţi europarlamentari au cerut marţi, în plenul Parlamentului European, suspendarea asistenţei macrofinanciare în valoare de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova, invocând stagnarea reformelor şi persistenţa corupţiei.

Unul dintre principalele argumente ale eurodeputaţilor a fost modificarea sistemului electoral, în pofida recomandărilor din partea Comisiei de la Veneţia şi a Bruxelles-ului.

Parlamentarii europeni au audiat un raport prezentat de comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, care a menţionat că sprijinul financiar va fi acordat Republicii Moldova în funcţie de cum autorităţile vor respecta angajamentele asumate.

Parlamentul European a aprobat la începutul lunii iulie acordarea asistenţei de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Din acest ajutor, 40 de milioane au fost convenite sub formă de grant şi 60 de milioane sub formă de împrumut.