Eşti aici

Exercițiu comun al salvatorilor din Moldova și Ucraina


Un echipaj de pompieri ucraineni s-a contaminat cu substanțe radioactive care s-au scurs dintr-un automobil incendiat și au solicitat intervenția salvatorilor moldoveni. Acesta a fost scenariul unui exercițiu organizat de către  echipele de intervenție ale pompierilor și salvatorilor din Moldova și Ucraina, dar și reprezentanți ai Poliției de Frontieră și Serviciul Vamal în punctul de trecere al frontierei moldo-ucrainene Giurgiulești – Reni.
Conform scenariului, în urma scurgerii substanțelor radioactive din automobilul incendiat, echipajul de intervenție ucrainean a fost contaminat fiind necesară intervenția echipajului de decontaminare chimică, biologică, radioactivă și nucleară din Moldova, care a colectat substanța radioactivă și au efectuat decontaminarea zonei afectate, precum și a echipajului de pompieri din țara vecină.
Exercițiul a fost realizat cu susținerea Uniunii Europene și a avut drept scop dezvoltarea capacităților de cooperare și comunicare între reprezentații moldoveni și cei ucraineni în timpul intervențiilor comune.