Eşti aici

Filip asigură că Guvernul va continua reformele

Echipa guvernamentală va discuta direct cu oamenii din toate localitățile și va depune eforturi în găsirea formulei cât mai eficiente pentru modernizarea regiunii. Acesta este mesajul lui Pavel Filip în urma unei vizite pe care a avut-o, împreună cu cabinetul său de miniștri, la Taraclia.
„Reformele vor continua. Avem nevoie să acumulăm un buget solid, care să ne permită să facem investiții, inclusiv de ordin social”, a spus premierul, care a menționat că prioritare rămân continuarea reformelor în sistemul de sănătate și educație, îmbunătățirea infrastructurii energetice și derularea proiectelor sociale, precum „Prima Casă” și „Drumuri bune pentru Moldova”.
La rândul lor, reprezentanții administrațiilor publice locale au propus extinderea programului de îmbunătățire a infrastructurii și au ținut să evidențieze mai multe domenii în care au nevoie de suportul Guvernului, finanțarea instituțiilor de învățământ, suplinirea deficitului de cadre didactice, predarea limbilor română și bulgară în instituțiile preșcolare, îmbunătățirea sistemului de salarizare a angajaților din serviciul public și asigurarea școlilor și grădinițelor cu produse alimentare calitative.