Eşti aici

Filip și Candu, vizite de lucru în America

Premierul Pavel Filip și președintele Parlamentului întreprind în aceste zile vizite de lucru în America. Șeful Guvernului a discutat, la Washingotn, cu Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo despre principalele direcţii de cooperare Moldova - America şi priorităţile dialogului strategic dintre cele două ţări.
Premierul a exprimat recunoștință pentru aportul părții americane în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, fapt care a contribuit la înregistrarea progreselor în formatul de negocieri „5+2” și a reconfirmat reformarea sistemului de apărare din țara noastră, consolidarea securității energetice și colaborarea pe filiera comercial-economică.
La rândul său,  Mike Pompeo, a agreat menținerea unui dialog activ cu oficialii din Moldova în domeniul securității regionale.
Ce ține de Andrian Candu, acesta, împreună cu omologii săi din Georgia și Ucraina umrează să discute despre riscurile de securitate generate de prezența nesancționată a trupelor rusești în zonă, războiul hibrid, drepturile omului, securitatea energetică în Estul Europei.