Eşti aici

Firmă de spălat bani

Proprietarul unor companii autohtone de vânzări a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un nou dosar de spălare de bani. Acesta este suspectat de organizarea contabilităţii duble şi salarizarea „la negru” a angajaţilor. Banii necontabilizaţi ar fi provenit din zona off-shore, mai exact de la o companie nerezidentă, al cărei beneficiar efectiv ar fi reţinutul.

Potrivit CNA, la angajare, directorul companiei le promitea persoanelor salarii de câteva sute şi chiar mii de euro. În realitate însă, aceştia primeau oficial câte 2.000 de lei, dintre care se plăteau impozite. Iar restul banilor fiind achitaţi prin intermediul cardurilor, conturile cărora se aflau în Letonia.

Astfel, timp de un an, 180 de moldoveni au primit, în afară de salariul oficial, peste 4.000.000 de euro, bani care, potrivit informaţiilor venite de la autorităţile letone, provin de la o firmă înregistrată în off-shore.

În urma percheziţiilor, de la proprietarul celor trei firme au fost ridicaţi aproximativ 150.000 de euro, provenienţa cărora nu a putut fi, deocamdată,  justificată. Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi este cercetat pentru spălare de bani.