Eşti aici

Fotbalul egiptean a reânviat

Bucurie fără margini în Egipt, unde echipa națională de fotbal a reușit să-și adjudece prezența la primul său Mondial din ultimii 28 de ani. „Faraonii” au ajuns la acest succes, după ce au trecut, scor 2-1 de Congo, rezultat ce le-a permis să-și asigure matematic calificare, cu o etapă înainte de finalul preliminariilor africane. 

Mohamed Salah a fost eroul egiptenilor, grație unei duble. Jucătorul lui Liverpool a deschis scorul, la jumătatea părții secunde, dar Bouka a egalat în minutul 88, înainte ca mijlocașul ofensiv al „Cormoranilor” să înscrie, din penalty, chiar la ultima fază de joc.

Nebunia a început înainte ca starul egiptean să transforme lovitura de pedeapsă. Jucătorii s-au îmbrățișat, iar rezervele și membrii staff-ului tehnic au intrat pe teren de fericire. Ulterior, la Cairo, precum și în alte orașe din țară, oamenii au ieșit pe străzi pentru a sărbători calificarea.

Este abia a treia prezență a Egiptului la un Campionat Mondial, deși a câștigat de patru ori Cupa Africii pe Națiuni. Presiunea a fost atât de mare încât selecționerul agrentinian, Hector Cuper, a afirmat după meci că a luat medicamente pentru tensiune.